Gästbloggare

Det senaste dygnet har varit helt knäppt

blogg1Hej allihopa!

Igår eftermiddag fick jag världens nackspärr. Det var helt sjukt, jag kunde inte hålla huvudet rakt utan hade ena axeln uppdragen och huvudet lutandes så det nästan låg på axeln. Det kom gradvis, kände mig bara lite småstel i nacken på morgonen… Men sedan rätt som det var kunde jag inte stå, sitta eller ligga. Det gjorde otroligt ont! Innan det hade hunnit urarta totalt så tog jag en varm dusch, masserade, tog alvedon och Volateren gel. Men ändå blev det helt galet. Det slutade med att jag låg helt platt på rygg på sängen utan kudde under huvudet, hela kvällen och natten och gnydde av smärta. På något sätt somnade jag tillslut och vaknade halv åtta med precis lika mycket värk. Men nu tryckte även magen på och jag fick rulla mig ur sängen och snubblandes som en sne banan fick jag ta mig till toan. Kände mig superdålig i magen hela morgonen men fick tillslut somna om och sova några timmar till. När jag vaknade igen – runt tolv, så hade nackspärren blivit mycket bättre. Nu behövde jag inte längre gå runt med uppdragen axel utan bara lätt lutande huvud. Men nu hade jag istället en fruktansvärd spänningshuvudvärk. Jag lade även märkte till att jag var svullen under hakan. Jag har inte ont i halsen så jag tyckte det var underligt. Jag märkte även att magen kändes uppblåst och ömmade, lyfte på tröjan och såg två röda streck som ledde runt midjan nästan hela vägen bak på ryggen. Nu började jag verkligen undra vad som var på gång. Alla dessa märkliga symptom från ingenstans. Senare under dagen har jag även haft otroligt ont i båda armarna men det gissar jag beror på att jag haft axlarna spända och uppdragna.

Alltså what the heck. Nu har nackspärren blivit mycket bättre och magen med. Men det är fortfarande svullet under hakan (jag har länge haft en väldigt förstorad lymfskörtel på ena sidan av halsen som jag tänkt på att kolla upp och den känns extra mycket nu) och jag har kvar de flammiga röda strecken på magen. Jag kan inte låta bli att tänka att allt detta på något sätt säkert är länkat till Crohns.

Sedan jag fick Crohns har underliga saker med min hälsa hänt många gånger. Det är så typiskt mig att få sådana här extrema saker. Nackspärr så man känner sig helt invalid…

Jag blev tvungen att sjukskriva mig från jobbet ikväll för jag känner mig alltså inte så bra. Jag får alltid väldigt dåligt samvete av att behöva ställa in en danslektion. Men så är det ibland. Jag hoppas på att morgondagen blir mycket bättre då jag planerat en hel del.

Jag tänker också att allt detta kanske kan vara stressrelaterat. För om jag ska vara ärlig så är det väldigt mycket just nu och jag känner att jag har lite ”too much going on”. Det är danslägret, webbsidan strular, mailen funkar inte, dansföreställning snart med andra dansjobbet, sedan är jag involverad i ett projekt då jag är med och planerar event också… Det brukar bli så att när jag får väldigt mycket på en gång så startar kroppen en motreaktion. Det kan ju vara det som hänt. Eller så är det bara ett sammanträffande. Nackspärr kan väl alla få.

Stay Strong!

Thérèse Ström

Jag fick Crohns när jag var 13 år och då var ordet "bajsnödig" det pinsammaste jag kunde tänka mig att säga. I den här bloggen får ni hänga med mig i mitt liv och få reda på hur jag tacklar världen där ute, med mina magproblem. Jag vet att jag kan göra allt jag vill göra i livet och jag vet att du kan det också, våra dumma magar ska inte få stoppa oss!

Inlägget är kategoriserat som: Annat än magbesvär, Min mage & jag

Skriv kommentar

Skriv kommentar

(obligatoriskt) (obligatoriskt)

För att din kommentar ska publiceras måste du godkänna 1177 Vårdguidens användarvillkor för bloggkommentarer.

(obligatoriskt)