Gästbloggare

Om att unna sig

daybydayheaderFrisk luft, god mat, mycket vila, underhållning i form av sällskap och bra filmer. Det är allt jag behöver för att ha livskvalitet när jag mår dåligt.

Sushi är det bästa jag vet och min kropp mår bra av det. Jag suktar efter sushi flera gånger i veckan. Många gånger står jag inte emot utan unnar mig. Jag har en känsla av att kroppen ofta vet vad den behöver. Lax med omega3 sägs ju vara bra. Kanske är det något min kropp vill ha mycket av, vem vet? Att ta promenader, även när man egentligen inte har lust, gör alltid gott. Jag älskar känslan efter att ha varit ute på en promenad. När man fått upp lite flås, lite värme och kinderna är rosiga och känns svala.

Vad gör ni för att må bra när ni mår dåligt?

Jag tycker att det är viktigt att man väger upp lidande med extra mycket njutning i livet. När man har mycket ont, känner sig sjuk ofta eller är nedstämd är det viktigt att man säger åt sig själv att man förtjänar att må bra och ha kul. Man ska inte ha dåligt samvete för att man ”lyxar till det”. Jag är en riktig livsnjutare. Jag äter mycket takeout-mat som egentligen är lite dyr men som är såå himla god, jag shoppar saker som gör mig glad lite då och då. Jag tycker om att pyssla om mig själv och göra ”må bra-saker”. Livet är för kort för att inte göra det bästa av varje dag man får.

Njutning är olika för olika personer. En tycker att spela tvspel är njutning. En tycker att surfa på nätet är det bästa som finns. En del tycker kanske att mysa med husdjuren eller ens partner är det bästa. Oavsett vad man njuter av så tycker jag att man ska unna sig mycket av det. Inte hela tiden köra den här hetstävlingen att den som stressar mest och jobbar hårdast är duktigast. Bara sluta. Sluta jämföra er med alla runtomkring, hur de presterar och vad de gör med sin tid. Vissa jobbar så att ögonen går i kors ända fram till midnatt. Det är väl ingen njutning i det? Ibland är det kanske nödvändigt, men inte varje kväll. Ta vara på livet allihopa. Hitta de små sakerna i vardagen som gör er lite extra glada.

Stay Strong! xx

Thérèse Ström

Jag fick Crohns när jag var 13 år och då var ordet "bajsnödig" det pinsammaste jag kunde tänka mig att säga. I den här bloggen får ni hänga med mig i mitt liv och få reda på hur jag tacklar världen där ute, med mina magproblem. Jag vet att jag kan göra allt jag vill göra i livet och jag vet att du kan det också, våra dumma magar ska inte få stoppa oss!

Inlägget är kategoriserat som: Annat än magbesvär

Skriv kommentar

Skriv kommentar

(obligatoriskt) (obligatoriskt)

För att din kommentar ska publiceras måste du godkänna 1177 Vårdguidens användarvillkor för bloggkommentarer.

(obligatoriskt)