Gästbloggare

Unna dig själv mer!

daybydayheaderHej allihopa! För andra gången idag… ;)

Jag kom att tänka på en sak som jag vill dela med mig av. Jag har länge tänkt att det är viktigt att man investerar i sig själv och sitt liv. Jag ska förklara vad jag menar.

Att göra saker som man mår bra av bidrar förstås till att man blir en lyckligare person. Ibland måste man göra saker som är tråkiga och som skapar stress och det kan vara viktigt det med. Jag menar inte att hela livet ska vara en enda stor fest enbart fylld med roligheter. Men! Om jag fyller min vardag med saker som får mig att må bra, så är det som att jag investerar i mig själv och min egen lycka. Exempel: en vanlig vardagskväll kan jag känna att det är värt att köpa något extra gott att äta, se en bra film, unna mig lite dyra (men så goda!) färska bär osv. Andra skulle kanske tycka att detta är onödigt, att man kan spara de där pengarna istället. Men jag tänker att om det får mig att känna glädje och slappna av, då är det så värt de där extra kronorna. För dagen efter en sådan lite lyxigare vardagskväll kanske jag känner att jag har extra energi till att ta tag i något viktigt.

Jag unnar mig själv saker som bidrar till att jag mår lite extra bra, känner mig nöjd, avslappnad och som ger mig en energikick och glädje. Jag tycker om att pyssla om mig själv. Jag tycker att jag förtjänar att shoppa lite onödiga saker ibland, för det förhöjer min livsglädje. Jag tycker att jag förtjänar sushi lite oftare än vad det är nödvändigt, för det är så gott och jag mår bra av det (till skillnad från många andra maträtter som min mage ofta får ont av).

Jag tänker lite såhär. Att eftersom att jag nu har den här situationen att jag fått Crohns, och lever med ganska mycket lidande… i form av ont i magen, problem med min hälsa av olika slag, att behöva göra ansträngande och obehagliga undersökningar, blodprov osv. Då behöver jag väga upp lidandet med desto mer njutning så att det blir mer jämnvikt. Så om jag lider mer än de som är friska t.ex. då förtjänar jag också att få njuta desto mer. (Missförstå mig inte: jag menar att JAG ska få njuta mer än om JAG vore frisk. Jag vill inte säga att jag förtjänar mer njutning än någon annan människa). Jag försöker därför med gott samvete unna mig sushi, färska blåbär, nya prylar lite då och då osv, och tänka att om det gör mitt liv bättre är det verkligen värt det. Man måste ge sig själv det man behöver för att känna att man tycker om sitt liv och sätter extra guldkant på vardagen. Man ska inte nöja sig med att leva ett halvdant liv, eller ett liv då man känner sig aningens plågad ofta. Nej, är man glad och lycklig då mår ens omgivning bra. Genom att ge sig själv det man behöver för att må bra så ger man sin familj och sina närmaste den bästa gåvan: de får se att man mår bra. För visst vill man se sina närmaste vara lyckliga och må bra? Jag kan tycka att många i min familj/ vänner borde unna sig själva lite mer, de förtjänar det!

Människor som under lång tid är missnöjda med sin vardag/ sitt liv borde tänka till på detta och börja göra saker för sin egen skull mycket mer! Unna er! Njut av de små sakerna i livet! Ta en stund för dig själv med yoga på morgonen. Ta en promenad på lunchen. Ta ett långt bad med tända ljus på kvällen. Se en riktigt bra film på en vardag. Köp fikabröd en vanlig tisdag. Njut mer! Var glad! Life is what you make it :) Kram & Stay Strong! xx

 

Thérèse Ström

Jag fick Crohns när jag var 13 år och då var ordet "bajsnödig" det pinsammaste jag kunde tänka mig att säga. I den här bloggen får ni hänga med mig i mitt liv och få reda på hur jag tacklar världen där ute, med mina magproblem. Jag vet att jag kan göra allt jag vill göra i livet och jag vet att du kan det också, våra dumma magar ska inte få stoppa oss!

Inlägget är kategoriserat som: Annat än magbesvär

Skriv kommentar

Skriv kommentar

(obligatoriskt) (obligatoriskt)

För att din kommentar ska publiceras måste du godkänna 1177 Vårdguidens användarvillkor för bloggkommentarer.

(obligatoriskt)