Gästbloggare

När magen är snäll och funkar som den ska då funkar livet som det ska också

daybydayheaderHej allihopa!

Idag har jag haft en rolig dag! Jag gick upp tidigt för att gå till min kompis examen nämligen. Den var så tidigt som 9.30 så jag visste på förväg inte helt säkert om jag skulle kunna gå, då magen ibland är så pass dålig på morgonen att det är svårt att ta sig iväg någonstans. Men som tur var så funkade magen bra. Jag drack blåbärssoppa och åt ett par mackor till frukost, vilket magen klarade av fint. Så jag åkte in till stan och var med på cermonin. Min kompis vart så himla glad över att jag dök upp, då hon inte heller visste säkert om jag skulle komma. Vi gick och åt lunch efter, vilket också gick jättebra. Jag åt en ganska liten räkmacka. Jag var sugen på att ta en lite mastigare maträtt men vågade inte, då jag tänkte att magen skulle knasa igång. Men det gjorde den aldrig, utan det vart en supertrevlig förmiddag.

Nu börjar det bli kväll och jag ser fram emot att äta en god fredagsmiddag och sedan mysa framför tv:n resten av kvällen. Under helgen har jag bara en sak planerad och det är att jag och ett tjejgäng ska äta middag ute på söndag kväll. Det är jag inte orolig för, då magen brukar vara som mest stabil och lugn då. Det är som att min mage är som värst när jag vaknar, fortfarande är instabil och oförutsägbar vid lunch, lite lugnare på eftermiddagen och sedan helt normal/ lugn resten av kvällen. Så är det verkligen nästan jämt! Så jag har lärt mig att ju senare på dagen något är planerat desto större är chansen att magen sköter sig och att allt funkar fint. Är det några fler med Crohns/ Ulcerös colit eller IBD/IBS som upplever samma sak?

Nu ska jag bara njuta och vara tacksam för en fantastisk dag, unna mig lite vila och se fram emot en trevlig helg.

Ha det så bra allihopa! Stay Strong! xx

Thérèse Ström

Jag fick Crohns när jag var 13 år och då var ordet "bajsnödig" det pinsammaste jag kunde tänka mig att säga. I den här bloggen får ni hänga med mig i mitt liv och få reda på hur jag tacklar världen där ute, med mina magproblem. Jag vet att jag kan göra allt jag vill göra i livet och jag vet att du kan det också, våra dumma magar ska inte få stoppa oss!

Inlägget är kategoriserat som: Min mage & jag

Skriv kommentar

Skriv kommentar

(obligatoriskt) (obligatoriskt)

För att din kommentar ska publiceras måste du godkänna 1177 Vårdguidens användarvillkor för bloggkommentarer.

(obligatoriskt)