Gästbloggare

Ingen ork alls, har ni några tips?

daybydayheaderHej på er!

Idag känner jag mig totalt orkeslös. Jag har varit duktig och påbörjat en skoluppgift idag i alla fall. För er som inte vet det så pluggar jag några högskolekurser på distans. Jag fick ett mail om att jag var godkänd på en tidigare inlämnad uppgift också vilket fick mig att bli väldigt glad. Jag känner att jag hela tiden kommer ett steg närmare mållinjen för varje godkänd uppgift. För det förtjänar jag en klapp på axeln, ”I’m awesome!”. Men. Idag känner jag mig som en … jag vet inte vad. Helt dödstrött. Jag orkade knappt ta en dusch. Jag satt länge med handduken virad om mig efter jag duschat, orkade inte resa mig på ett tag. Nu ska jag få i mig lite kaffe och smörgåsar som mellanmål tänkte jag, det borde nog liva upp mig. Men fy så trist det är att vara såhär trött. Jag undrar hela tiden (som den hypokondriker jag är) om jag har cancer eller nåt, för jag känner mig nästan döende vissa dagar alltså. Jag behöver bara LIGGA NER hela dagen idag egentligen. Men det känns för skamligt på nåt vis, lite duktiga saker måste jag åstakomma så att jag kan vara lite stolt över mig själv.

När mitt jobb börjar igen med en ny danstermin måste jag rycka upp mig. Att komma till jobbet och mötas av mina fantastiska danselever och att röra mig till musik brukar kicka igång mig, hur trött och hängig jag än vart innan.

Jag vet inte, men det känns som att jag lever två liv och har två personligheter. Mitt riktiga liv: när jag är pigg och glad, då är jag mig själv, och mitt sjuka liv: då allt jag är liksom flugit bort. Nä det stämmer inte helt. Jag har fortfarande en hel del positivt tänkande och humor kvar hur sjuk jag än är. Men det är tråkigt att man kan uppfattas som seg och tråkig bara för att man är sjuk ofta. Det är nog därför jag nästan överkompenserar med att vara pratig, rolig, glad och energisk när jag väl träffar vänner och så. Det är ju inte direkt varje dag, snarare en gång i veckan i bästa fall, så då känns det som att jag måste ”rycka upp mig”, vilket jag också gör. Och efteråt går jag hem och är en amöba igen. Haha herre gud. Tänk om jag levde med kameraöverbevakning och ni fick se mig såhär, jag masar mig runt hemma med mjukiskläder, tovigt hår och ett blekt osminkat ansikte. jag behöver hjälp med att få upp min energi. Jag behöver seriöst något som ger mig en rejäl kick. Det är väl inte direkt att rekommendera att man ska dricka energidryck, men egentligen är det säkert något sådant jag behöver.

Har ni några tips på hur man kan få energi? Speciell kost? Vitaminer? Sysslor? Jag kanske behöver göra squats en gång i halvtimmen för att få igång pulsen lite? Vad tror ni? Kommentera gärna! Stay Strong! xx

Thérèse Ström

Jag fick Crohns när jag var 13 år och då var ordet "bajsnödig" det pinsammaste jag kunde tänka mig att säga. I den här bloggen får ni hänga med mig i mitt liv och få reda på hur jag tacklar världen där ute, med mina magproblem. Jag vet att jag kan göra allt jag vill göra i livet och jag vet att du kan det också, våra dumma magar ska inte få stoppa oss!

Inlägget är kategoriserat som: Annat än magbesvär

Skriv kommentar

Skriv kommentar

(obligatoriskt) (obligatoriskt)

För att din kommentar ska publiceras måste du godkänna 1177 Vårdguidens användarvillkor för bloggkommentarer.

(obligatoriskt)