Gästbloggare

Daglig verksamhet passar inte alla funktionshindrade!

Kommuner och stadsdelar erbjuder oss funktionshindrade daglig verksamhet, vilket är bra men det passar inte alla. Alla människor i världen har samma rättigheter, trots sina kroppsfunktionshinder.

Med tanke på att alla människor har olika förmågor, kan dem ändå vara delaktiga i samhället och det ska inte finnas diskriminering för alla är lika mycket värda.

Det måste ge funktionshindrade en chans inom jobben som alla andra i samhället. Man måste få visa sin förmåga och prova på olika jobb. Icke funktionshindrade kan inte heller jobba inom alla yrken Ingen är perfekt! till exempel jobb i en butik har även funktionshindrade en förmåga att göra fastän det går långsammare för dem.

Även om man hittar ett jobb utan kommunens hjälp så säger kommunen nej för dem har regler och lagar att följa som säger att vi funktionshindrade ska var på daglig verksamhet. Jag tycker inte det är rätt vi har med rätt att prova på olika jobb för att se vad vi klarar av och trivs med.

Om mig:
Viktoria Andersson

Jag är Viktoria Andersson, 23 år. Jag är snäll, öppen, envis som synden, utåtriktad och jag har ett stort hjärta för alla och passar det inte så är jag rak på sak!
Min diagnos heter dyskinetisk CP. Jag sitter i rullstol, har ofrivilliga rörelser i hela kroppen, munnen, tungan och svalget och när jag ska prata i stor grupp så blir jag stel i mitt tal. Jag har assistans dygnet runt. Mina intressen är att gå på stan och shoppa, vara med vänner, konserter, festa, blogga om mode och design, skriva, måla, ridning, gym, Race Running och vara där allt händer. På veckodagarna jobbar jag i en secondhandaffär. Där trivs jag kanonbra.
Den här bloggen handlar om mitt liv och funderingar, min assistans, tillgänglighet, resor och allmänna roligheter i mitt liv. Jag kommer också skriva om hur svårt det är att ha en funktionsvariation och få jobb.

Inlägget är kategoriserat som: Att leva med en cp-skada

Skriv kommentar

Skriv kommentar

(obligatoriskt) (obligatoriskt)

För att din kommentar ska publiceras måste du godkänna 1177 Vårdguidens användarvillkor för bloggkommentarer.

(obligatoriskt)