Gästbloggare

Jag vill också få åka på bussutflykt

bussinbjudanJag bor i ett hus i Olskroken, Göteborg. Jag såg en inbjudan till en resa till Ullared i fredags, som mitt bostadsbolag bjuder sina hyresgäster på, och jag skrev till bostadsbolagets kontor att jag ville åka med. Jag sitter i rullstol. Personalen fick mitt brev i måndags morse och ringde mig då. Jag fick svaret att de kanske skulle fixa en buss som jag kan åka med. Jag hade förhoppningar, men de ringde mig i tisdags och sa att det inte gick att ordna en buss som kan ta en rullstol.

För ett år sedan frågade jag och min mamma bostadsbolagets huvudkontor om att åka på den här resan, och huvudkontoret sa att alla får åka med. Även fast man är rullstolsburen.
Att jag inte får åka med är diskriminering.

Bostadsbolaget ringde mig både i tisdags och idag sa se att detta beror på att de bussbolag dom har avtal med inte har bussar som kan ta rullstol, även fast huvudkontoret sa att de hade det. Bostadsbolaget borde ställa krav på bolagen att de ska kunna erbjuda bussar för alla.

De säger att den här resan är för alla hyresgäster, men uppenbarligen är den inte det.

Om mig:
Viktoria Andersson

Jag är Viktoria Andersson, 23 år. Jag är snäll, öppen, envis som synden, utåtriktad och jag har ett stort hjärta för alla och passar det inte så är jag rak på sak!
Min diagnos heter dyskinetisk CP. Jag sitter i rullstol, har ofrivilliga rörelser i hela kroppen, munnen, tungan och svalget och när jag ska prata i stor grupp så blir jag stel i mitt tal. Jag har assistans dygnet runt. Mina intressen är att gå på stan och shoppa, vara med vänner, konserter, festa, blogga om mode och design, skriva, måla, ridning, gym, Race Running och vara där allt händer. På veckodagarna jobbar jag i en secondhandaffär. Där trivs jag kanonbra.
Den här bloggen handlar om mitt liv och funderingar, min assistans, tillgänglighet, resor och allmänna roligheter i mitt liv. Jag kommer också skriva om hur svårt det är att ha en funktionsvariation och få jobb.

Inlägget är kategoriserat som: Att leva med en cp-skada

Skriv kommentar

Skriv kommentar

(obligatoriskt) (obligatoriskt)

För att din kommentar ska publiceras måste du godkänna 1177 Vårdguidens användarvillkor för bloggkommentarer.

(obligatoriskt)