Gästbloggare

Taxibilar i London – fullträff för rörelsehindrade.

Hej på er

Efter en långhelg i kärlekens tecken med bröllop i dagarna tre vill jag passa på att berätta om hur bra taxibilarna är i London.

Alla taxibilar är stora nog för att en manuell rullstol, och många andra typer av rullstolar också, ska gå in. Chaufförerna frågade undantagslöst om jag behövde nyttja den ramp som finns i bilarna, vilket jag uppskattade men avböjde.  Väl inne i taxin fick 5 personer plus rullstol plats!

Att sedan alla chaufförer kan londonkartan utantill gjorde mig än mer imponerad. 

Tunnelbanan har bara ett fåtal handikappvänliga uppgångar med hiss utmed en lång linje så valet blev lätt: taxi!

Visst, det är billigare att välja bussen eller tunnelbanan men taxi är för mig det absolut bästa valet.

Tack för att du läste detta, och hoppas det kan komma till nytta för någon.

Fredrik Axling

Jag blev överkörd av en lastbil och fick amputera ena benet. I bloggen skriver jag om livet efter olyckan och om min revansch att återerövra simningen och mig själv. Följ med mig till rullstolsskolan och protesutprovningen. Allting går - även med ett ben!

Inlägget är kategoriserat som: Att leva med ett ben

Skriv kommentar

Skriv kommentar

(obligatoriskt) (obligatoriskt)

För att din kommentar ska publiceras måste du godkänna 1177 Vårdguidens användarvillkor för bloggkommentarer.

(obligatoriskt)