Gästbloggare

Sista blogginlägget…

Hej mina vänner!

Har saknat er och jag vet att fler av er har saknat min blogg också.
Livet går upp och ned och dom senaste månaderna har det varit mycket ned, tyvärr.

När jag vart tillfrågad våren 2012 om jag ville gästblogga kände jag bara: JA JA JAA!
Och det känner jag fortfarande. Det jag inte visste då var att mitt liv (min hälsa både fysiskt och psykiskt) skulle bli sämre. Det har ni kanske märkt, eftersom det många gånger går långt mellan inläggen. Jag har ibland inte haft någon ork att skriva, men tankarna och idéerna har varit måååånga. Jag har så otroligt mycket att berätta om, dom jag tyvärr inte har hunnit med. Och det är jag så ledsen för.
Jag är så glad för den feedback jag fått, för alla läsare som har kontaktat mig, för tv som har ringt mig och vill göra reportage (håll koll i framtiden på SVT, kanske dyker upp där i Fråga Doktorn.) Flera olika bloggsidor har kontaktat mig och frågat om jag vill blogga för dem.

Nu var det 4 dagar jag senast kom hem från sjukhuset. Låg inne i 4 dagar, innan det var det knappt en vecka jag låg inne, och innan dess var det också bara en vecka sedan jag blir utskriven. Jag låg ju inne i 2 månader, missade hela hösten, jag som älskar höst. Jag låg på sjukhuset i 5 veckor och på rehab i 3 veckor. Tänkte att nu får det fanken vara nog, men nejnej, en vecka senare in med ambulans igen, å igen å igen…
Det är mitt bäcken som krånglar. Höfterna. Höftartrosen på ena sidan. Det gör så ont att jag ibland inte kan ta mig upp ur sängen. Jag ringer ambulans, får vänta två timmar… och sådär håller det på varannan vecka.
Jag kommer in till akuten, förklarar att jag har så jäkla ont, men säger själv att jag är osäker på om det är bäckenet som är av eller om det är artrosen. Förklarar att jag inte klarar mig själv hemma och att jag behöver en annan medicin, för den medicinen jag har hemma hjälper inte vid den här otroligt huggande, ilande, molande, fruktansvärda smärtan! Någon vidare hjälp mot smärtan får man inte… förmodligen ser det inte så bra ut att åka in var och varannan vecka och vissa gånger syns ingenting på röntgen. ”Det är under läkning” är det jag får till svars. Läkning från vilken gång? Från vilken fraktur? Frågorna är många, svaren är få.

Det är dags att börja leta efter en ny läkare, min läkare som haft i 10 jobbar inte kvar, men jag har fått lite tips på vart jag kan vända mig så jag hoppas att det löser sig.

Kan berätta att jag har börjat med en ny behandling mot min benskörhet. Efter många om och men, beslutade jag mig för att börja med den. Ett litet stick i magen, ungefär som en insulinspruta, varje dag i cirka ett års tid. Vi får hoppas att den ger resultat och ökar bentätheten och minskar värken.

Ett par sista ord såhär på vägen…
Tänk på att du som patient har rättigheter! Du har rätt till fler utlåtanden, du har rätt att byta läkare och även sjuksystrar. Man måste armbåga sig fram litegrann i sjukvården, ibland ganska ofta.

Det ska bli riktigt tråkigt att avsluta den här bloggen, hade varit kul att få blogga ett par månader till, eftersom tekniken har strulat för mig när jag har försökt blogga dom senaste månaderna.

Har öppnat en ny blogg, vet dock inte om jag kommer att använda mig av den framöver, men jag vill gärna att mina trogna läsare följer med mig till den bloggen. Adressen dit är:

http://250benbrottmeninteknackt.wordpress.com

Då får jag lite vemodigt tacka för mig! Men framför allt, tack till er läsare som har läst min blogg och lämnat fina och bra kommentarer! Kom nu ihåg att hänga med till min nästa blogg!

ALLT GOTT TILL ER OCH GOD JUL OCH GOTT NYTT ÅR!

Inlägget är kategoriserat som: Hälsa

Stängt för kommentarer

Stängt för kommentarer

  1. God jul till dig också. Klart jag kommer att följa din nya blogg. Hoppas livet blir snällare mot dig mycket snart!

  2. Riktigt trist att du slutar blogga här, men hoppas att du fortsätter på din nya blogg. Men jag förstår att det inte finns tid och ork för skrivande med all värk och smärta. Hoppas det fixar sig för dig, krya på dig…. och god jul och gott nytt år förstås.

  3. Då hänger vi med till wordpress!

  4. Kära Annelie jobbigt du har det – ska bli intressant med din nya blogg. Många kramizzzzz.