Gästbloggare

”Du som skriver så många artiklar om smärta”

Hej på er!
Puuuh, här har ni en som håller på att smälta ihop… Kom en lite åska, men jag vill ha piskande regn mot rutorna… Hoppas Göteborgsregnet drar sig hitåt!

Hemkommen, eller ska jag säga utkickad från sjukhus och rehab.
Kämpar med smärtorna, men det börjar ge med sig sakta men säkert.
Tyvärr var det inte alls en trevlig upplevelse denna gång på varken sjukhus eller sjukhem.
När man har frakturer i bäckenet gör det j*****t ont att sitta och ligga, så jag går ju mest omkring på dagarna för att undvika att få ondare.
Är man uppe och går så anses man tydligen vara frisk, även om smärtorna ilar i nästan hela kroppen.
Jag upplevde ifrågsättningar titt som tätt… Kände mig inte betrodd.
Hade behövt stanna kvar ett par dagar för att öva på att lyfta upp benen i sängen men det gick absolut inte.
Fick frågor som:
Vart är dina föräldrar då?
Vad gör din mamma?
Vad gör din pappa?
Har inte dom semester nu?
Nej det hade dom inte.

Klockrenast var ändå kommentaren
”Du som skriver så många artiklar om smärta”. (Syftade på bloggen)
Jaha, och? Vad hade det med saken att göra? Jag har väl lika ont för det och klarar mig inte bättre hemma för det.

Nä, allt är som sagt inte bara ros, har upplevt väldigt mycket ris på sistonde på mina sjukhusvistelser.
Har kämpat med min sjukhusskräck i många många år, och har precis börjat tycka att det går hyffsat bra att ligga inne, men nu börjar skräcken komma tillbaka. Ville bara hem hem hem, men det finns tydligen folk som ”tycker om att ligga inne”. Jag är inte en av dom. Jag är så otroligt trött på skiten nu, det har varit alldeles för mycket dom senaste åren!

Kan rekommendera patientnämnden för er som känner eller har upplevt liknande.

Ganska deppigt inlägg idag, men verkligheten ser tyvärr ut såhär ibland.

Annelie

Inlägget är kategoriserat som: Hälsa

Stängt för kommentarer

Stängt för kommentarer

 1. Att man får jobba inom vården när man säger så konstiga saker alltså… Jag har också varit med om lite som fått mig att blir arg och nu har jag precis bytt vårdcentral. Det jag har varit med om har inte varit så illa att jag måste anmäla, det har bara varit konstiga saker som tex att en läkare sa till mig att han tyckte att jag såg ovanligt frisk ut för att vara diabetiker. Mina syskon och min pappa har dock också haft stora problem med den där vårdcentralen så nu har min pappa sagt att han ska anmäla dem ang det som hänt min lillasyster. De har inte tagit henne på allvar. Det är viktigt att uttrycka sitt missnöje! Hoppas verkligen att folk vet hur man gör och tar sig tiden till att anmäla. Jag jobbar själv inom vården och det är ju tyvärr så att det jobbar många där som inte alls passar för den yrkeskategorin. Vi har ett avvikelsesystem som jag ofta är inne i och skriver om jag tex märker att vi sköter något dåligt. Men många tycker att det tar för mycket tid. Jag tycker dock att man måste avsätta lite tid till det för det händer ju inget om man bara låter det bero.
  Lycka till med dina framtida sjukhusvistelser. Hoppas att du får möta de som hittat rätt, de som verkligen har i vården att göra! :)

 2. det är inget vidare vännen

 3. Anmäl, anmäl, anmäl – så fort du känner dig felbehandlad. Även om det inte ger mer konkret resultat än lite tillsägelse till den person som brister i vården, eller en liten prick i vårdanläggningens protokoll som ändå ingen knappt märker, ger anmälningar på sikt resultat.

 4. Det är jättebra att du vänder dig till patientnämden! Tror tyvärr dock att många som upplevt brister i vården inte orkar eller vet hur de ska gå till väga för att få sin röst hörd, och då blir det heller ingen förändring. Hejjar på dig!

 5. jag har hört alldeles för många som har blivit behandlade på det här sättet tyvärr. Läkare har tydligen lätt att dra alla över en kant = läkare som INTE gör sitt jobb vill säga.
  Jag hoppas verkligen att du vänder dig till patientnämnden för din och många andras skull. Den du pratar om verkar inte ha så mycket innanför pannbenet!
  Att man ens kan säga så?.. Idiotiskt.
  Hoppas det går bättre för dig nu och att du slipper den människan som kallar sig ”läkare” i framtiden!