Gästbloggare

Mot alla odds

… Är det nog många av er som har sett på TV. Sitter och kollar på det nu och tanken slår mig att jag ska söka till det nästa år. Tänkte samma sak inför första säsongen också.
Men när man sitter här och kollar och ser vilka jäkla terränger dom far runt i, så backar jag nog några steg i tankarna! Skulle nog bli både ett, två och tre brnbrott på vägen… Men fasiken vilka kämpar dom är, helt otroligt!
Vet att det var en hel del diskussioner inför säsong ett… Främst från personer som själva hade någon typ av funktionsnedsättning.
Diskussionen handlade om varför man gör ett enskilt program för bara personer med funktionsnedsättning? Att det var kränkande och diskriminerings- tv osv.
Men där håller jag inte med faktiskt!
I mina ögon skulle det bara se konstigt ut om man hade blandat friska personer med ”sjuka”. Det hade ju liksom varit en ganska lätt match för de friska personerna att göra resan.
Det hade ju inte varit intressant över huvud taget att se de friska personerna som hade studsat omkring bland öken och djungel utan problem… och som dessutom skulle ligga flera mil framför. Det måste ju på något vis vara på samma villkor som inom vilken ”sport” som helst egentligen.

Sen däremot kan jag tycka att man ofta skiljer på ”vi och dom”. Skulle absolut vilja se lite fler program på tv:n där man använder sig av både friska och sjuka personer i samma program.

Idag var jag på ett välkänt varuhus… Gick förbi skyltarna i taket som visar en pil och så symboler för toaletter.
En skylt för herr/dam och en skylt med en bild på en rullstol.
Visserligen kan jag tycka att det ibland känns skönt att se att det finns en handikapptoa, om man nu behöver det.
Men jag hoppas att det inom en snar framtid ska vara självklart att det finns en handikapptoa (dvs: bort med handikappsymbolen), eller 2 egentligen, en för damer och en för herrar, för det är väl så det ser ut på dom ”vanliga” toaletterna, inte sant?

Godnatt
Annelie

Inlägget är kategoriserat som: Hälsa

Stängt för kommentarer

Stängt för kommentarer

 1. Hej igen! Jo , jag brukar se på programmet” mot alla odds”
  tycker den var mycket intressant, och dom som var med var mycket duktiga och kämpade tappert…

 2. Hej!

  Jag förstår precis vad du menar… men i mina ögon skulle det kanske inte bli samma ”kamp” för de personer som har någon typ av funktionsnedsättning.

  Ha det så bra!

  Annelie

 3. Du skriver väldigt fint Annelie.Men varför inte blanda både friska o sjuka, så kunde de friska hjälpa de sjuka så att de fick lite mer behållning av sin resa.Jag kan inte tänka mig att de som är friska skulle dra iväg o inte hjälpa till. Ha en fin dag. mvh