Gästbloggare
Annelie Johansson

250 benbrott men inte knäckt

Annelie Johansson
Är en tjej på 28 år med humor så det räcker och blir över. Tack vare humorn kan jag hantera min vardag och min sjukdom OI (medfödd benskörhet). Här ska jag berätta om hur det är att leva med en fysisk funktionsnedsättning.


Har sedan studenten 2003 inte gjort annat än att bryta benen, rehabilitera mig och försöka komma ut på arbetsmarknaden, vilket i princip har varit omöjligt. Hösten 2011 började jag en utbildning som passar mig, jag läser till medicinsk sekreterare.

Min sjukdom innebär att jag har ett skört skelett. Jag har brutit mig så otroligt många gånger genom åren och har tillbringat minst lika mycket tid på sjukhus som hemma (framför allt när jag var liten). Mitt skelett har sedan barnsben vridit sig, ändrat form och bidragit till en kraftig skolios vilket gör att jag är endast 140 cm lång.

Jag bär på en hel del erfarenheter om att vara en del av ett samhälle som på många sätt och vis inte är anpassat för oss med någon typ av funktionsnedsättning. Jag kommer i bloggen att återberätta en hel del saker om min barndom, tonåren, tiden när man ville vara som alla andra, tiden som tonåring och man vill slita sig från sina föräldrar, att klara sig på egen hand.

Jag hoppas att ni alla kan dra nytta av mitt bloggande, både du som själv som har en funktionsnedsättning och du som förälder till barn som har någon typ av funktionsnedsättning. Självklart är ALLA välkomna och jag blir superglad om ni lämnar kommentarer eller frågor som jag ska svara på så gott jag kan!

Porslinsdockan blev jag kallad som liten, häng med mig i bloggen så ska jag berätta mer om denna porslinsdocka!

Senast publicerat

RSS